Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Firma de exercitiu
Pentru moment această pagină se află în construcție, vă rugăm să reveniți

Pentru mai multe detalii și informații ne puteți contacta la numerele de telefon 0332.418.816 / 0232.216.450 / 0232.267.669
Vă mulțumim!

Timpul ramas pana la finalizarea paginii web al Colegiului Economic Administrativ Iași

Estimăm ca până la data de 29.12.2018 website-ul să fie actualizat cu toate informațiile.
00

zile


00

ore


00

minute


00

secunde


Firma de exerciţiu

Firma de exerciţiu este un concept didactic, bazat pe învăţarea prin practică. Este o simulare a unei firme reale, care poate fi realizată prin implicarea directă a unui profesor coordonator.

O firmă de exerciţiu este o firmă simulată, care oglindeşte operaţiunile lumii afacerilor reale, în ramura aleasă. Este un concept didactic, o imitaţie a unei situaţii profesionale reale, cu obiective educaţionale.

Reţeaua creată de firmele de exerciţiu care îşi desfăşoară activitatea în şcoli, organizată şi condusă de Centrala Firmelor de exerciţiu, inclusă în reţeaua internaţională a Firmelor de Exerciţiu, răspunde cerinţelor economiei naţionale şi mondiale printr-un învăţământ orientat la maximum către pregătirea practică. Acesta este dirijat spre individ şi dezvoltarea personalităţii lui. În firmele de exerciţiu se creează, pe cât posibil, interconexiunile cele mai apropiate de realitate care se stabilesc între oameni, în cursul desfăşurării diferitelor tipuri de activităţi specifice procesului de producţie dintr-o companie. Acest model creează posibilităţi nelimitate pentru realizarea proceselor active şi de dezvoltare, de creare de legături reciproce, atât între membrii colectivului cât şi între diferitele firme din tară şi din străinătate .

În timpul activităţii în firma de exerciţiu se definitivează şi se dezvoltă competenţele fundamentale necesare pentru a lucra într-o companie. Organizarea învăţământului sub forma unei companii care îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă determinată şi subordonată legislaţiei în vigoare în ţară şi străinătate, stabileşte în ce măsură, cum , unde şi când se aplică cunoştinţele dobândite pe parcursul procesului de învăţare.